Rólunk

Tolnai Brigitta, Péter Zsuzsanna és Balássy Dóra vagyunk, mindhárman többéves tapasztalattal rendelkező pedagógusok. Úgy gondoljuk, hogy mivel számos magyar család él Zürichben és környékén, akik számára a magyar nyelv és kultúra ápolása fontos, lehetőséget teremtünk nekik játszó- és tanuló csoporthoz való csatlakozásra. Minden szerdán várjuk a bölcsödés korú gyerekeket egész, illetve fél napos ellátásra, az óvodás és iskolás korú gyerekeket pedig délutáni foglalkozásainkra.


Tolnai Brigitta

A 2021/22-es tanévtől vagyok az Ákombákom tulajdonosa és vezetője.

Széleskörű szakmai tapasztalataimat Magyarországon tanítva, külföldi bölcsödékben és nemzetközi óvodákban dolgozva szereztem meg. Második kislányom megszületése után költöztünk Svájcba, ahol újraindítottam a Csiri-Biri baba-mama torna programot, ami azóta is az életünk részért képezi. Az Ákombákom alapítóival is itt ismerkedtem meg 🙂

Fantasztikus látni a gyermekek anyanyelvi fejlődését, hatalmas öröm megélni ahogy külföldi környezetben is magyarul játszanak egymással és éveken át tartó barátságok születnek nálunk. Remélem, hamarosan veletek is – e sorok olvasóival – megismerkedhetünk és az Ákombákom kis családias közösségében köszönthetünk.

Szeretettel várunk! Brigi és az Ákombákom csapata

Péter Zsuzsanna

Péter Zsuzsanna vagyok, 2002-ben óvodapedagógusként végeztem a kaposvári főiskolán. 2002-től a dunakeszi Gyöngyharmat óvodában kezdtem el dolgozni. 2010-ben elvégeztem a Csiki Mariann által vezetett gyermek jóga tanfolyamot. 2011-ben 1 évre a kreuzlingeni magyar óvodába jöttem segíteni, igy kerültem Svájcba. Közben megismerkedtem a férjemmel és Baselbe költöztünk. 2014-ig családoknál gyerekekre vigyáztam. 2014-ben megszületett a kislányom (Panna). 2016-ban Chamba költöztünk, 2017-20-ban családi zenés programokat szerveztem magyar családoknak. 2018-19-ben a zürichi magyar óvodában dolgoztam óvónőként. 2019-ben elvégeztem az Igy tedd rá zenés néptáncos képzést. 2021-ben Spielgruppenleiterin alap képzésen vettem részt. 2021 augusztusától Spielgruppenleiterin-ként dolgozom egy chami (Zg) játszócsoportban. Célom, hogy a gyerekek nyugodt ,családias, szeretetteljes légkörben jól érezzék magukat az Ákombákomban, miközben anyanyelvi környezetben ismerkedhetnek a magyar kultúrával.

Balássy Dóra

Balássy Dóra vagyok, az 1980-as generáció tagja. Pedagógus gyermekként nőttem fel, tulajdonképpen az anyatejjel szívtam magamba a magyar kultúrát. A nyarakat népművészeti, néprajzi táborokban töltöttem, zenélni a Kodály módszer szerint tanultam, 7 évig klasszikusokat zongoráztam, ami a mai napig nagy kedvencem maradt. Kommunikációs szakemberként diplomáztam, 10 évig a legkülönbözőbb profilú cégeket képviselve marketing- és PR feladatokat végeztem, irodavezető voltam. Férjemet követve 2012-ben Franciaországba költöztem, ott született meg első kislányunk. 2018-ban pedig a második, őt már itt, Svájcban hoztam világra. Két idegen országban élve, anyává válva különösen a bőrömön éreztem azt, hogy mennyire fontosak a gyökereim, az identitásom. A corporate kultúrát feladva személyes küldetésemnek érzem az érzelmi kultúra terjesztését, annak teljes megélését melyben a gyerekek született tehetségek. Szerencsésnek érzem magam, mert itt az Ákombákomban lubickolhatok ebben.