Rólunk

Tolnai Brigitta, Kovács-Fehér Judit és Péter Zsuzsanna vagyunk, mindhárman többéves tapasztalattal rendelkező pedagógusok. Úgy gondoljuk, hogy mivel számos magyar család él Zürichben és környékén, akik számára a magyar nyelv és kultúra ápolása fontos, lehetőséget teremtünk nekik játszó- és tanuló csoporthoz való csatlakozásra. Minden szerdán várjuk a bölcsödés korú gyerekeket egész, illetve fél napos ellátásra, az óvodás és iskolás korú gyerekeket pedig délutáni foglalkozásainkra.


Tolnai Brigitta

A 2021/22-es tanévtől vagyok az Ákombákom tulajdonosa és vezetője.

Széleskörű szakmai tapasztalataimat Magyarországon tanítva, külföldi bölcsödékben és nemzetközi óvodákban dolgozva szereztem meg. Második kislányom megszületése után költöztünk Svájcba, ahol újraindítottam a Csiri-Biri baba-mama torna programot, ami azóta is az életünk részért képezi. Az Ákombákom alapítóival is itt ismerkedtem meg 🙂

Fantasztikus látni a gyermekek anyanyelvi fejlődését, hatalmas öröm megélni ahogy külföldi környezetben is magyarul játszanak egymással és éveken át tartó barátságok születnek nálunk. Remélem, hamarosan veletek is – e sorok olvasóival – megismerkedhetünk és az Ákombákom kis családias közösségében köszönthetünk.

Szeretettel várunk! Brigi és az Ákombákom csapata

Kovács-Fehér Judit

Kovács-Fehér Juditnak hívnak. 2013 júniusában szereztem meg az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán Tanító szakos (vizuális nevelés műveltségterületes) diplomámat kitűnő eredménnyel. 2014-től a budapesti Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban kezdtem el tanítani. 2020-ban Fotográfus végzettséget is szereztem: azóta is aktívan foglalkozom gyermekfotózással. Külön szívügyemnek tekintem a művészettel nevelést, valamint a művészetterápia jelentőségét kisgyermekkortól. Három lánygyermek édesanyja vagyok: úgy érzem, születésük pedagógusként (is) egy fontos mérföldkő az életemben. 2022 tavaszán költöztem férjemmel és három lányommal együtt Svájcba. Saját gyermekeimen is látom, hogy egy magyar közösség milyen fontos az életükben egy más nyelvvel és kultúrával rendelkező országban — hatalmas örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy ennek a közös munkának, játéknak, alkotásnak én is részese lehetek minden héten egy napon.

Péter Zsuzsanna– feltöltés alatt